DobrodošliWillkommenWelcomeBenvenuti
Kontaktirajte nas
Općina Mošćenička Draga

Trg Slobode 7
51 417 Mošćenička Draga

Tel. 051 737 621
Fax. 051 737 210

OIB:29826029812


Uredovno vrijeme 
za prijem i rad sa strankama:

- ponedjeljak 8,30 do 11,00 sati
- utorak od 12,00 do 16,00 sati
- srijeda od 8,30 do 11,00 sati
- četvrtak od 8,30 do 11,00 sati

Petkom se stranke ne primaju


Uredovno vrijeme 
Jedinstvenog upravnog odjela

- ponedjeljak 7,00 do 15,00 sati
- utorak od 7,00 do 16,00 sati
- srijeda od 7,00 do 15,00 sati
- četvrtak od 7,00 do 15,00 sati
- petak od 7,00 do 14,00 sati 

Turistička zajednica
Očuvana izvorna priroda i rijedak specifičan šarm mirnog primorskog mjesta i okolnih naselja je ono što danas u svijetu nedostaje i ono što svi traže, a to polako dobiva na cijeni, prvenstveno arhitektura čiji kamen vrijedi više od bilo koje gradske cigle, a vrt maslina od bilo kojeg botaničkog vrta svjetskih metropola.
Općina Mošćenička Draga > Glavni izbornik > Novosti > Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Mošćenička Draga

Novosti

10 srp 2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Općine Mošćenička Draga

Stožeru civilne zaštite Općine Mošćenička Draga obratile se određene udruge iskazavši  namjeru organiziranja društvenih događaja, koncerata, fešti, sportskih turnira.

Povodom obraćanja Stožeru civilne zaštite Općine Mošćenička Draga od strane određenih udruga koje su iskazale namjeru organiziranja raznih manifestacija i društvenih okupljanja,

Stožer civilne zaštite Općine Mošćenička Draga daje sljedeći stav odnosno mišljenje.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i ponovno znatno povećan broj oboljelih od COVID-19 virusa Stožer civilne zaštite Općine Mošćenička Draga mišljenja je da se sva događanja na području Općine Mošćenička Draga mogu organizirati isključivo u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje su donesene u dogovoru s Ministarstvom zdravstva RH i nacionalnim Stožerom CZ. To znači da, ukoliko organizator ne može provesti preventivne mjere za sprječavanje potencijalnog širenja zaraze, Stožer CZ Općine Mošćenička Draga neće dati preporuku za održavanje takvog događaja.

Ponavljamo, pri održavanju bilo kakvih manifestacija potrebno je održavati sigurnosni razmak među publikom od  1,5 metara i dezinficirati ruke. Događaji na kojima će publika sjediti i imati propisani razmak, kontrolirani ulaz i izlaz mogu se održati. Organizator mora biti svjestan da preuzima  odgovornost za zdravlje zajednice. Organizator događaja mora se  obratiti  Stožeru civilne zaštite Općine Mošćenička Draga na e-mail adresu cz.mdraga@gmail.com sa svim podacima o manifestaciji i izjavom da na vlastitu odgovornost preuzima organizaciju manifestacije te detaljnim opisom na koji način namjerava primijeniti epidemiološke mjere.

Nemoguće je kontrolirati veliku masu ljudi, jer nikada se ne zna tko je asimptomatski kliconoša. Zbog toga apeliramo na organizatore planiranih događaja da postupaju u skladu s okolnostima. Naša je osnovna zadaća sačuvati zdravlje kako domaćih ljudi, tako i sve brojnijih turista. Budimo odgovorni, a kako bismo zadržali za sada na Liburniji i u našoj Županiji povoljnu epidemiološku situaciju.

 

Stožer civilne zaštite Općine Mošćenička Draga

10. srpanj, 2020.    
Ispiši stranicu |  Povratak


Ovo web odredište koristi kolačiće (cookies) kako bi omogućilo normalno funkcioniranje stranice.

Više o kolačićima Slažem se