OBAVIJEST VLASNICIMA PASA

    PREUZIMANJE BROŠURE

Kontaktirajte nas

Općina Mošćenička Draga

Trg Slobode 7
51 417 Mošćenička Draga

Tel. 051 737 621
Fax. 051 737 210

OIB:29826029812


Uredovno vrijeme 
za prijem i rad sa strankama:

- ponedjeljak 8,30 do 11,00 sati
- utorak od 12,00 do 16,00 sati
- srijeda od 8,30 do 11,00 sati
- četvrtak od 8,30 do 11,00 sati

Petkom se stranke ne primaju


Uredovno vrijeme 
Jedinstvenog upravnog odjela

- ponedjeljak 7,00 do 15,00 sati
- utorak od 7,00 do 16,00 sati
- srijeda od 7,00 do 15,00 sati
- četvrtak od 7,00 do 15,00 sati
- petak od 7,00 do 14,00 sati 

Turistička zajednica
Ocuvana izvorna priroda i rijedak specifican šarm mirnog
primorskog mjesta i okolnih naselja je ono što danas u svijetu nedostaje i ono što svi traže, a to polako dobija na cijeni, prvenstveno arhitektura ciji kamen vrijedi više od bilo koje gradske cigle, a vrt maslina od bilo kojeg botanickog vrta svjetskih metropola.
Općina Mošćenička Draga > Glavni izbornik > Novosti

Novosti

Obavijest mještanima općine M. Draga vezana uz izdavanje e-Propusnica

Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH - e-Propusnice

Izmjenom i dopunom Odluke uvodi se izdavanje propusnice kroz sustav e-Propusnica. Propusnice se mogu izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojih se izdaju.

Pravne i fizičke osobe dužne su najkasnije do 5. 4. 2020. sve izdane propusice zamjeniti e-propusnicama.

Napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je od 6. 4. 2020. samo s e-Propusnicama.

Obavijest sa sjednice Općinskog vijeća (31. 3. 2020.)

Općinsko Vijeće Općine Mošćenička Draga na sjednici dana 31. 3. 2020. jednoglasno je donijelo tri Odluke: 
- odluku kojom se svi zakupnici poslovnih prostora u vlasništvu Općine Mošćenička Draga koji su obustavili obavljanje djelatnosti u poslovnim prostorima za razdoblje trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom oslobađaju od obveze plaćanja mjesečne zakupnine za razdoblje u kojem neće obavljati svoju djelatnost, 
- odluku kojom se poduzetnici koji su obveznici plaćanja komunalne naknade za poslovni prostor u potpunosti oslobađaju obveze plaćanja komunalne naknade za razdoblje u kojem za razdoblje trajanja mjera suzbijanja zaraze COVID-19 virusom ne obavljaju svoju djelatnost, te 
- odluku kojom se fizičke i pravne osobe koji su obveznici plaćanja spomeničke rente za razdoblje u kojem ne obavljaju djelatnosti oslobađaju obveze plaćanja spomeničke rente.

Također odluka načelnika je da se neće za vrijeme trajanja novonastale krize ugovarati novi projekti. Dovršiti će se oni projekti koji su ranije ugovoreni, koji su financirani iz EU, nacionalnih i drugih fondova, odnosno osigurani ranije u proračunu općine.

Načelnik

MATERIJALI 31. SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA OPĆINE MOŠĆENIČKA DRAGA

Poziv za izbor prototipa promotivnih suvenira – projekt Kaštelir (Interreg SI - HR)

Općina Izola - Comune di Isola u suradnji s Općinom Komen(vodećim partnerom), Sveučilištem u Mariboru, Institutom IRRIS, Istarskomžupanijom, Općinom Lanišće, Općinom Mošćenička Draga, Javnom ustanovom Parkprirode »Učka« i Javnom zavodom »Komenski Kras«, raspisuje javni, otvoreni,dvostupanjski poziv za izradu prototipa promotivnih suvenira u okviru projektaKAŠTELIR - »Prapovijesne gradine i etno-botanika za održivi turizam i ruralnirazvoj – od Krasa do Kvarnera (preko Brkina, Ćićarije i Istre)«

PREDMET POZIVA

Projekt Kaštelir projekt jePrograma suradnje Interreg Slovenija - Hrvatska 2014-2020. Partneri provodeprojektne aktivnosti od 1. listopada 2018. s ciljem revitalizacije zanemarenogkulturnog nasljeđa gradina (kaštelira), koje potječe iz prapovijesti, a nalazise u priobalnim dijelovima Primorske regije, Istre i Kvarnera. Glavna svrhaprojekta Kaštelir je očuvanje kulturne i prirodne baštine odabranih lokaliteta,dok je cilj projekta upotreba baštine u održivom i prekograničnom kulturnomturizmu.

Predmet poziva je odabir petprototipa promotivnih suvenira (u daljnjem tekstu: suvenir), i to: a) četiri začetiri odabrana arheološke lokacije u sklopu projekta Kaštelir: Štanjel (Komen,SI), Korte nad Izolom, Rašpor (Lanišće, HR), Brseč i Ozida (Mošćenička Draga,HR) i b) zajedničkog s imenom »KAŠTELIR«.

Više informacija o projektudostupno je na web stranici: http://www.si-hr.eu/en2/map/kastelir/

CILJ POZIVA:

Suvenirom kao umjetničkimsimbolom želimo ljudima na atraktivan i popularan način približiti kulturnu(arheologija i povijest) i prirodnu (etnobotanika) baštinu odabranih nalazišta.

Ovim pozivom Naručitelj - usuradnji s Općinom Komen, Općinom Lanišće i Općinom Mošćenička Draga - odabirepet suvenira: četiri za pojedinačne lokacije i jedan zajednički"KAŠTELIR", koji će predstavljati zajedničku prekograničnu turističkudestinaciju kaštelira partnerskog područja.

Rok za podnošenjeprijedloga u prvoj fazi selekcijskog postupka jenedjelja, 12. travanj 2020. do 23:59.

Odluka Općinskog načelnika o obustavljanju rada Dječjeg vrtića "Grobnički tići"

UPUTA o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II.
Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj
(Narodne novine broj 35/20)

Obavijest za stanovnike općine Mošćenička Draga – izdavanje propusnica

Propusnice za napuštanje mjesta prebivališta za stanovnike Općine Mošćenička Draga iz obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane ili osnovnih potrepština) u nadležnosti je Stožera civilne zaštite Općine Mošćenička Draga.

Sve informacije vezano za izdavanje propusnica možete dobiti na broj telefona: 0911682906

Sve zahtjeve možete poslati na e-mail: propusnica.mdraga@gmail.com

U pisanom zahtjevu potrebno je navesti: ime i prezime, adresu, OIB, razlog traženja propusnice te ako se radi o pomoći starijima, treba navesti i ime osobe kojoj se pomaže.

Zahtjevi će biti odobreni u najkraćem roku.

Zahtjevi će biti odobreni samo ukoliko su opravdani i u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Stožer civilne zaštite RH donosi odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Stožer civilne zaštite RH donosi odluke o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza te posebne organizacije rada epidemiološke službe i posebnih epidemionoških mjeraOvo web odredište koristi kolačiće (cookies) kako bi omogućilo normalno funkcioniranje stranice. Više o kolačićima Slažem se