DobrodošliWillkommenWelcomeBenvenuti

OBAVIJEST VLASNICIMA PASA

    PREUZIMANJE BROŠURE

Kontaktirajte nas

Općina Mošćenička Draga

Trg Slobode 7
51 417 Mošćenička Draga

Tel. 051 737 621
Fax. 051 737 210

OIB:29826029812


Uredovno vrijeme 
za prijem i rad sa strankama:

- ponedjeljak 8,30 do 11,00 sati
- utorak od 12,00 do 16,00 sati
- srijeda od 8,30 do 11,00 sati
- četvrtak od 8,30 do 11,00 sati

Petkom se stranke ne primaju


Uredovno vrijeme 
Jedinstvenog upravnog odjela

- ponedjeljak 7,00 do 15,00 sati
- utorak od 7,00 do 16,00 sati
- srijeda od 7,00 do 15,00 sati
- četvrtak od 7,00 do 15,00 sati
- petak od 7,00 do 14,00 sati 

Turistička zajednica
Ocuvana izvorna priroda i rijedak specifican šarm mirnog
primorskog mjesta i okolnih naselja je ono što danas u svijetu nedostaje i ono što svi traže, a to polako dobija na cijeni, prvenstveno arhitektura ciji kamen vrijedi više od bilo koje gradske cigle, a vrt maslina od bilo kojeg botanickog vrta svjetskih metropola.
Općina Mošćenička Draga > Početna

Poziv za izbor prototipa promotivnih suvenira – projekt Kaštelir (Interreg SI - HR)

Općina Izola - Comune di Isola u suradnji s Općinom Komen(vodećim partnerom), Sveučilištem u Mariboru, Institutom IRRIS, Istarskomžupanijom, Općinom Lanišće, Općinom Mošćenička Draga, Javnom ustanovom Parkprirode »Učka« i Javnom zavodom »Komenski Kras«, raspisuje javni, otvoreni,dvostupanjski poziv za izradu prototipa promotivnih suvenira u okviru projektaKAŠTELIR - »Prapovijesne gradine i etno-botanika za održivi turizam i ruralnirazvoj – od Krasa do Kvarnera (preko Brkina, Ćićarije i Istre)«

PREDMET POZIVA

Projekt Kaštelir projekt jePrograma suradnje Interreg Slovenija - Hrvatska 2014-2020. Partneri provodeprojektne aktivnosti od 1. listopada 2018. s ciljem revitalizacije zanemarenogkulturnog nasljeđa gradina (kaštelira), koje potječe iz prapovijesti, a nalazise u priobalnim dijelovima Primorske regije, Istre i Kvarnera. Glavna svrhaprojekta Kaštelir je očuvanje kulturne i prirodne baštine odabranih lokaliteta,dok je cilj projekta upotreba baštine u održivom i prekograničnom kulturnomturizmu.

Predmet poziva je odabir petprototipa promotivnih suvenira (u daljnjem tekstu: suvenir), i to: a) četiri začetiri odabrana arheološke lokacije u sklopu projekta Kaštelir: Štanjel (Komen,SI), Korte nad Izolom, Rašpor (Lanišće, HR), Brseč i Ozida (Mošćenička Draga,HR) i b) zajedničkog s imenom »KAŠTELIR«.

Više informacija o projektudostupno je na web stranici: http://www.si-hr.eu/en2/map/kastelir/

CILJ POZIVA:

Suvenirom kao umjetničkimsimbolom želimo ljudima na atraktivan i popularan način približiti kulturnu(arheologija i povijest) i prirodnu (etnobotanika) baštinu odabranih nalazišta.

Ovim pozivom Naručitelj - usuradnji s Općinom Komen, Općinom Lanišće i Općinom Mošćenička Draga - odabirepet suvenira: četiri za pojedinačne lokacije i jedan zajednički"KAŠTELIR", koji će predstavljati zajedničku prekograničnu turističkudestinaciju kaštelira partnerskog područja.

Rok za podnošenjeprijedloga u prvoj fazi selekcijskog postupka jenedjelja, 12. travanj 2020. do 23:59.

Odluka Općinskog načelnika o obustavljanju rada Dječjeg vrtića "Grobnički tići"

UPUTA o načinu izdavanja propusnica na temelju okolnosti iz točke II.
Odluke o zabrani napuštanja mjesta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj
(Narodne novine broj 35/20)

Obavijest za stanovnike općine Mošćenička Draga – izdavanje propusnica

Propusnice za napuštanje mjesta prebivališta za stanovnike Općine Mošćenička Draga iz obiteljskih razloga (pružanje skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnja hrane ili osnovnih potrepština) u nadležnosti je Stožera civilne zaštite Općine Mošćenička Draga.

Sve informacije vezano za izdavanje propusnica možete dobiti na broj telefona: 0911682906

Sve zahtjeve možete poslati na e-mail: propusnica.mdraga@gmail.com

U pisanom zahtjevu potrebno je navesti: ime i prezime, adresu, OIB, razlog traženja propusnice te ako se radi o pomoći starijima, treba navesti i ime osobe kojoj se pomaže.

Zahtjevi će biti odobreni u najkraćem roku.

Zahtjevi će biti odobreni samo ukoliko su opravdani i u skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

Stožer civilne zaštite RH donosi odluku o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH

Stožer civilne zaštite RH donosi odluke o uvođenju nužne mjere posebne organizacije hitne medicinske službe i sanitetskog prijevoza te posebne organizacije rada epidemiološke službe i posebnih epidemionoških mjera

Stožer civilne zaštite RH donosi odluku o mjeri obustave rada tržnica i svih objekata u sastavu tržnica u kojima se obavljaju druge djelatnosti

Telefonska psihološka pomoć svim građanima Primorsko-goranske županije.

Svi psihijatri i psiholozi Doma zdravlja PGŽ u svoje redovno radno vrijeme dostupni su za pružanje telefonske psihološke pomoći svim građanima Primorsko-goranske županije.

Psihijatrija

📌Tomislav Tomislav, dr. med., spec.psihijatrije
telefon e-mail radno vrijeme adresa

051 400-650 tomislav.ahel@domzdravlja-pgz.hr
u – pon, sri i pet, p – uto i čet, sub –
III Rijeka (Krimeja), Kumičićeva 8

📌prof. dr. sc. Elizabeta Dadić-Hero, dr. med., spec.psihijatrije

telefon e-mail radno vrijeme adresa
051 330-781 elizabeta.dadic.hero@domzdravlja-pgz.hr
u – uto, sri i pet, p – pon i čet, sub –
II Rijeka (Centar), Ive Marinkovića 11

📌Ramiz Bučuk, dr. med., spec. psihijatrije

telefon e-mail radno vrijeme adresa
051 211-730 ramiz.bucuk@domzdravlja-pgz.hr
u – pon, sri i pet, p – uto i čet, sub –
II Rijeka (Centar), Ive Marinkovića 11

Psihologija

📌Mirta Lukežić, prof.

telefon e-mail radno vrijeme adresa
051 651-632 mirta.lukezic@domzdravlja-pgz.hr
u – pon-pet (9-13h)
Rijeka (Centar), Ive Marinkovića 11

📌Daša Bosanac, dipl. pisoholog – prof., klinički psiholog

telefon e-mail radno vrijeme adresa
051 651 628 dasa.bosanac@domzdravlja-pgz.hr
u – uto, sri i pet, p – pon i čet
Rijeka (Centar), Ive Marinkovića

Obavijest o otvaranju mini marketa u sklopu autokampa u M. Dragi

Zbog izvanredne situacije sa virusom COVID-19, mini market u sklopu autokampa u M.Dragi bit će otvoren tijekom sljedećeg tjedan (u tijeku je opskrba mini marketa te će točan dan otvaranja mini marketa biti naknadno obznanjen). Ulaziti će se s maskom i rukavicama, po jedna osoba. Svi stanovnici koji nisu u mogućnosti otići u market mogu zatražiti dostavu do kućnih vrata na način da naruče namirnice, ostave dogovoreni iznos ispred vrata i pokupe namjernice. Bez kontakta sa dostavljačem. Sve su dostave na području M. Drage besplatne! Ovu inicijativu predložio je vlasnik mini marketa Luka Valenčić, a Općina podržava njegovu namjeru. Za sve informacije možete od sutra nazvati vlasnika mini marketa na broj 0913737532.

Proiopćenje načelnika o zabilježenim slučajevima zaraze virusom COVID-19 na području općine Mošćenička Draga

Obavještavamo javnost da imamo dvije osobe s područja općine Mošćeničke Drage pozitivne na virus COVID – 19. Nekolicina stanovnika koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima trenutno su u obradi. Općina kontinuirano surađuje sa Stožerom civilne zaštite Primorsko-goranske županije i epidemiološkom službom, posebice s dr. Sušnjem koji nas je upravo sada posjetio i na osnovu njegovog iskaza dižemo ovo priopćenje.

Molimo sve stanovnike općine da poštuju naputke Ministarstva zdravstva i Stožera civilne zaštite u ovom kriznom razdoblju. Također molimo građane za mir i maksimalnu suradnju. Nemojmo širiti dezinformacije već se prije posavjetujmo s odgovornim službama koje su mjerodavne za iznošenje istinitih informacija. Isto tako molimo sve stanovnike kojima je određena mjera samoizolacije da poštuju upute i odredbe za svo vrijeme dok samoizolacija traje.

Molimo sve one koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima da se jave na sljedeće brojeve telefona: načelnik 091 373 7473 / zamjenica načelnika 091 168 2906 / epidemiolog dr. Mario sušanj 091 203 0860.

Načelnik Rikardo Staraj


Ovo web odredište koristi kolačiće (cookies) kako bi omogućilo normalno funkcioniranje stranice. Više o kolačićima Slažem se